EVERYTHING ABOUT AORT ANEVRIZMALARıNıN KAPLı STENTLER ILE KAPATıLMASı GEREKEN

Everything about aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması gereken

Everything about aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması gereken

Blog Article

Aort anevrizmalarında, alternatif oluşturan stent-greft teknolojisiyle gerçekleştirilen teavilerin etkilerini şu şekilde sıralayabilmekteyiz;

Bu nedenle, işlem sırasında pıhtı önleyici ilaçlar kullanılabilir ve gerektiğinde stent yerleştirilerek damarın açık kalması sağlanabilir.

Bu sayede gereksiz koroner anjiyografi ve girişimlerin önlenmesi, doğru hastaların belirlenmesi ve etkili tedavi planlaması sağlanır.

Damar duvarındaki elastik liflerin hasara uğraması, aortanın elastikliğini azalttıktan sonra sertleştirir. Bundan dolayı aortanın mekanik travma ve zedelenmeye karşı duyarlılığı artar ve yapısal değişikliklere bağlı aort damarı genişlemesi meydana gelir. Aort damarı genişlemesinin tedavisi vardır ve zamanında müdahale çOkay önemlidir.

Abdominal aort anevrizmalarında ilk belirtilerin hayatı tehdit edebilen rüptür ile birlikte oluşması oldukça istenmeyen bir durumdur. Bu yüzden belli durumlarda abdominal aort anevrizmasından şüphelenildiğinde tarama testleri yapılır. Taramalar genelde ultrason ile yapılır. 

Anatomik zorluklar: Hastanın aort kapağı ve damar yapısı, işlem sırasında karşılaşılan anatomik zorluklar nedeniyle işlem süresini etkileyebilir.

İşlem sonrası komplikasyon riskini en aza indirmek için hastalarına özel bakım talimatları sunar.

Atardamarın bu hasarlanmış kısmı içindeki kanın basıncıyla gerilebilir veya balonlaşabilir. Böylece anevrizma oluşur. 

Diseke olmuş damar duvarı zayıflamış hale geleceğinden, rahat bir şekilde dışarı doğru da yırtılabilir. Yalancı yol devamında bu bölgeden çıkan damarlar tıkanır ve organlara giden kan akışı bozulur.

Kanama riskini azaltmak için basınç uygulanabilir ve gerekirse damar kapatıcı cihazlar kullanılabilir.

Her balonlaşma durumu anevrizma olmamakta lakin normal değerlerde olan Detaylı Bilgi Burada 2.five cm nin üç katı olan balonlaşma normal kabul edilmemektedir. Bunun ise nedeni şudur; aşırı derecede balonlaşan aort damarı oldukça geniş bir yapıya ulaştığında patlama riski bulunmaktadır. Bu durumda da hayati tehlike oluşturan kanamalar meydana gelmektedir.

tıkayıcı arter hastalıklarının cerrahi tedavisinde retroperitoneal ve transperitoneal yaklaşımların karşılaştırılması Comparison of retroperitoneal and transperitoneal treatments in aortoiliac occlusive disorders

Ancak, bazı durumlarda diğer erişim noktaları da tercih edilebilir, örneğin göğüs kemiği altından yapılan transapikal yaklaşım veya doğrudan aorta girilerek yapılan transaortik yaklaşım.

Aort damarının balonlaşmasına etki eden bir takım faktörler bulunmaktadır. Bunları sıralayacak olursak;

Report this page